Meditasjon

Meditasjon er stadig mer populært for å redusere stress og forbedre mental helse. Dette er en praksis som fokuserer på å være til stede i øyeblikket og øke bevisstheten om kropp og sinn. Meditasjon gir dyp avslapning, reduserer angst og depresjon, forbedrer søvnkvaliteten og øker konsentrasjonen og fokuset.

Forskning viser også at meditasjon har en innvirkning på fysisk helse. Gjennom meditasjon kan man aktivere telomerer, som er endene på kromosomene våre, og fornye dem. Dette kan bidra til å bremse aldringsprosessen og beskytte kroppen mot sykdom. Meditasjon bidrar også til å balansere hormonproduksjonen og optimalisere hormonfunksjonen.

Meditasjon kan også påvirke hjernen ved å danne nye forbindelser og aktivere eksisterende nettverk, noe som forbedrer oppmerksomhet, konsentrasjon, minne og kreativitet. Å ha en regelmessig meditasjonspraksis er en enkel og effektiv måte å forbedre både den mentale og fysiske helsen på.

Hvis du ønsker å oppleve fordelene med meditasjon, kan du prøve denne unike norskspråklige web-appen. Her finner du et bredt utvalg av meditasjoner, avslappingsteknikker, lydmeditasjoner og refleksjoner. Du kan velge mellom  livssynsnøytralt, kristent eller alt inkludert medlemskap. Eller kun kjøpe kurset Trimed metoden. Bli medlem for å få mer tilgang og dra nytte av gratis prøver ved å klikke på knappen nedenfor.

10 grunner til å meditere.

  1. Stressreduksjon: Meditasjon er en effektiv metode for å redusere stressnivået og finne indre ro i en travel hverdag.
  2. Forbedret fokus og konsentrasjon: Meditasjonstrening styrker evnen til å opprettholde fokus og konsentrasjon, noe som er nyttig både i arbeid og daglige gjøremål.
  3. Emosjonell balanse: Meditasjon hjelper til med å regulere og håndtere følelser bedre, slik at man oppnår større indre balanse og harmoni.
  4. Økt kreativitet: Gjennom meditasjon kan man åpne opp for dypere kreative ressurser og finne nye perspektiver på problemer og utfordringer.
  5. Forbedret søvnkvalitet: Meditasjon har vist seg å være effektiv for å redusere søvnproblemer og forbedre søvnkvaliteten.
  6. Styrket immunsystem: Regelmessig meditasjon kan bidra til å styrke immunsystemet og bedre kroppens naturlige forsvarsmekanismer.
  7. Økt selvbevissthet: Meditasjon bidrar til å øke selvbevisstheten og gir en dypere forståelse av ens egne tanker, følelser og handlinger.
  8. Bedre forhold og kommunikasjon: Meditasjon kan bidra til å forbedre mellommenneskelige relasjoner ved å øke empati og forståelse for andre.
  9. Økt lykke og velvære: Meditasjon har en positiv innvirkning på generell livskvalitet og lykkefølelse, og gir en dypere følelse av velvære.
  10. Åndelig vekst: Meditasjon åpner opp for en dypere forbindelse med ens åndelighet og kan bidra til å utforske og utvikle ens åndelige potensial.
Les mer

Meditasjon som medisin

Hva passer deg?

Det finnes mange forskjellige meditasjonsformer. Alt fra stille meditasjon hvor du lytter innover til lyd meditasjoner hvor du selv lager lyd eller hører lyd. Fokus meditasjon med lys, bilder, ikoner eller form. Bevegelses meditasjoner på forskjellige måter, energi meditasjoner, hjerte meditasjoner, puste meditasjoner, guidede meditasjon og reiser. Dette bare for å nevne noe.

Les mer

Trimed metoden

Trimed metoden for mer ro, mindre stress og gode vaner

Supertilbud. Vi vil at du skal lykkes og gir deg dette kurset i Trimedmetoden med over 75% rabatt til kun 990 kr (før 4500 kr).

Les mer

–>FÅ DET NÅ

Meditasjon fra Larkollen

2 minutters meditasjon fra idylliske Larkollen. Sett deg eller legg deg godt til rette og ta inn meditasjonen.